Lang weekend weg naar Oostenrijk? Huur een vakantiehuis

As je een lang weekend weg wil dan wil je niet te ver weg en wil je zoveel mogelijk leuke plekken bezichtigen. Een ideale bestemming is dan Oostenrijk met haar mooie landschappen en mooie steden, die zich goed lenen voor een citytrip. Huur een vakantiehuis Oostenrijk in de buurt van een mooi gebied en verken vanuit daar de mooie dingen uit de buurt. Ga wandelen of fietsen door de natuur of slenter door de straten van een van de mooie steden. Zo kan je het hele weekend op 1 plek blijven, maar toch ook heel veel mooie dingen en plaatsen ontdekken.

Citytrip

Een goede mogelijkheid voor een lang weekend weg naar Oostenrijk is bijvoorbeeld om naar Wenen of Salzburg te gaan. In deze steden is genoeg te zien om hier een lang weekend op dezelfde plek te verblijven. Huur een vakantiehuisje of villa in Oostenrijk in de buurt van een van de steden en ga vanuit hier op pad. Bezoek musea, bekijk de mooie gebouwen, winkel door de straten of ga op een terrasje zitten om te genieten van de plaatselijke lekkernijen. Huur een huisje met alle faciliteiten, zodat je hier zonder moeite een lang weekend kan verblijven.


Zoek de natuur op

Oostenrijk kent naast de steden met veel cultuur ook heel veel plekken met veel natuur. Je vindt enorm veel natuurparken en genoeg plekken waar je een heel weekend kan gaan wandelen of fietsen. Huur een vakantiehuisje of vakantieboerderij in de buurt, zodat je vanuit die plek kan gaan wandelen of fietsen. Als je thuiskomt van alle sportieve bezigheden dan voelt een ruim vakantiehuisje of vakantieboerderij als thuiskomen. Je kan je hier helemaal opladen om vervolgens de volgende dag weer fris op pad te gaan.


Op wintersport

Oostenrijk is ook een ideale bestemming voor een lang weekend weg als je een wintersportliefhebber bent. Ga bijvoorbeeld naar Tirol om daar van de bergen af te skiën, te snowboarden of ga sleetje rijden. Huur een huisje in de buurt van de piste, zodat je elke dag zo snel mogelijk kan beginnen met skiën of snowboarden. Je bent na een lange dag vol actieve bezigheden ook zo weer thuis waar je vervolgens snel kan beginnen met koken of op de bank neer kan ploffen. Maak je vakantie extra comfortabel door een huisje te huren met een sauna of jacuzzi, zodat je van de spierpijn af kan komen en de volgende dag vol goede moed weer op de piste staat.